НОВИНИ

Две години без големия Трифон Иванов

На днешния ден преди две години почина легендарният българския футболист Трифон Иванов. Железният бранител ни напусна на 50-годишна възраст вследствие на масиран инфаркт.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:45, 13.02.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
две години без големия трифон иванов

Трифон Иванов ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите играчи на своя пост. Той е Футболист №1 на България за 1996 г., трикратен шампион на България с екипа на ЦСКА, а през 1996 г. стана шампион на Австрия с Рапид (Виена).

За националния отбор има 77 мача и 6 гола и с тима стана бронзов медалист на паметното за нас Световно първенство в САЩ през 1994 г. Незабравим ще остане и неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион "Васил Левски" на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал '98.

На неговото погребение преди две години дойдоха всички до един герои от САЩ `94 и треньорът на най-успешния футболен отбор на България Димитър Пенев. Тогава от името на четвъртите в света се изказа Бончо Генчев. "Скъпи, Туци, Туньо, скъпи приятелю и скъпи колега. Ти си човекът, който ни даде силата да се опълчваме на всички и беше страшилище за тези, които бяха срещу нас".

Поклон пред паметта му!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защитата на задържания по обвинения за тероризъм обжалва мярката му
Защитата на задържания по обвинения за тероризъм обжалва мярката му
Изложба показва ценни експонати от фонда на Русенската библиотека
Изложба показва ценни експонати от фонда на Русенската библиотека