НОВИНИ

Две години проблеми с тока в шуменското село Царев брод

Две години продължават проблемите с електроснабдяването в шуменското село Царев брод. Какво означава в 21 век да се окажеш без осветление, отопление и дори - без пари заради неработещия банкомат, вижте в репортажа на Здравка Русева и Борис Колев.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
07:08, 21.10.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

От 2 години в шуменското село Царев брод водят живот като в дискотека. Електричеството спира ту през деня, ту през нощта. С жалби и обаждания до доставчика, жителите на селото се опитват да разберат каква е причината,
но все още не са получили отговор. Откакто са му изгорели климатика и касовия апарат в магазина, Любен Спасов си води дневник, чието начало е от 2014 г.

Любен Спасов: Спиране тока на 17 декември в 21:20 до 22:00 ч. няма ток. На 16 този месец в 21:30 са го изключили в 9:30 са го пуснали.

Упорството му да получи отговор на безбройните прекъсвания продължили и по телефона, но..

Любен Спасов: Пускат ти музика и това е, никакво свързване заети са. Бог високо, цар далеко е тяхната работа.

Дончо Донев: Няма на кого да се оплачеш. Писахме жалба. Отговор още не сме получили, ще видим по нататък.

Лятото му изгорели автоматиките на соларната система. Сега Дончо Донев се притеснява, че зимата като си пусне локалното парно, трябва да е винаги вкъщи. Не само домакинските уреди се повреждат, а и единствения банкомат в
селото също често не работи.

Любен Спасов: Това е подигравка с хората.

Стефан Живков, кмет на с. Царев брод: Вече 2 години не е извършвана профилактика на дърветата в населеното място, които са под електропреносната мрежа... Сега зимния сезон очаквам да има проблеми при силен вятър.

На запитването, отправено от БНТ, от Енерго-про отговориха, че е започнала проверка по случая. След приключването ѝ ще стане ясно каква е причината за честото спиране на тока в Царев брод.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете със синдром на Даун в детска ясла
Дете със синдром на Даун в детска ясла
Във врачанското село Баурене са рекордьори по дупки и ями по асфалта
Във врачанското село Баурене са рекордьори по дупки и ями по асфалта