НОВИНИ

Две години след наводнението в Мизия вече няма да използват фургоните

Сбогом на фургоните казаха в Мизия две години след опустошителното наводнение и след като два пъти бе удължаван срокът за ползването им. Временните домове си тръгват от пострадалия град, след като в продължение на 20 месеца бяха единствен подслон за десетки семейства, чиито къщи бяха съборени от стихията.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
20:30, 04.07.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Комисия от община Мизия установи, че повече от половината от фургоните се нуждаят от ремонт, преди да бъдат предадени на службата за пожарна и аварийна безопасност. Оказа се, че има и много откраднати вещи, счупени са шкафове и санитарни възли, фургоните са задръстени с боклуци.

Мариана Калмушка, община Мизия: "Фургоните са ги оставали в абсолютно лошо състояние, кални, мръсни, откраднати печки, но общината всичко възстанови – моноблокове, тоалетни чинии, всичко за сметка на общината и издаваме във вида, в който сме ги приели".
Мирослав Андреев, инспектор в РСПАБ - Оряхово: "Фургоните се прибират в Регионалната дирекция на пожарната във Враца, там подлежат на съхранение. Ние сме ги дали в чист вид и сега пак така ги получаваме, изчистени са, както виждате".

Общината се отказа да търси възстановяване на средствата, необходими за покриване на щетите от недобросъвестните ползватели. Добрата новина е, че няма просрочени сметки за ток и вода.

Николай Нековски, зам-кмет на община Мизия: "Знаете, че имахме добри дарители, които ни помагаха за сметките, така че общината не е ощетена относно парите за ток и вода във фургонното селище".

Празната площадка на досегашното фургонно селище ще се приспособи за покрит пазар, смятат от общината и се надяват, че бедствието от 2014 година вече няма да се повтори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самоубийствен атентат край Джамията на Пророка в Медина
Самоубийствен атентат край Джамията на Пророка в Медина
Кампанията „Ваканция с книга”
Кампанията „Ваканция с книга”