Коледен кът и в софийския зоопарк - две магаренца и мини прасенце посрещнаха децата и техните родители в коледни дрехи. Всеки, който се осмели, успя да погали, да нахрани или да се снима с пременените животни.

Вижте още по темата в репортажа на Цанка Николова.

София

Джорджи на годинка и половина. Умно и симпатично виетнамско мини-прасенце. Храни се балансирано - с плодове, зеленчуци и специална гранулирана храна за тревопасни. Понякога и спортува.

Виетнамското прасенце Джорджи е с наметало с надпис "Мразя Коледа" по разбираеми причини.

Атракция за децата бяха и Рикардо, и Джовани. Питомни, дружелюбни и грациозни, магаренцата идват у нас от малкия италиански остров Азинара.

Коледният дух ще достигне и до други обитатели на зоопарка. Дядо Коледа зарадва с подаръци големите котки, морските тигри, лъвовете, ягуарите, леопардите и пумата.

Добромир Бориславов, директор на столичния зоопарк: Те се радват на подаръците като всяко малко дете, отварят ги, разпердушнват ги е точната дума, ние слагаме някакви изненади за тях.

Дали кашон с лакомство или диетична храна, когато е поднесен с любов и внимание, подаръкът може да направи празника на всеки весел и вълнуващ - дори и на животните в зоопарка.