До края на месец януари продължава вторият етап от кампанията на БНТ в подкрепа на българските училища в чужбина - „Прозорец към родината“. В конкурса за есе могат да участват ученици на възраст от 7 -15 години, които изпратят своите съчинения на тема „Аз съм българче“ по електронна поща на адрес: prozorets@bnt.bg. Единственото изискване към съчиненията е те да бъдат с обем не повече от 1337 знака. Броят на знаците символизира 1337 години от създаването на Българската държава.

От старта на втория етап на кампанията „Прозорец към Родината“ в Деня на народните будители, вече са получени над 150 есета на българчета от цялата страна и на деца, живеещи в чужбина.

Своите творби на тема „Аз съм българче“ вече са изпратили ученици от Австралия, САЩ, Канада, Чехия, Кипър, Молдова, Германия, Италия, Испания и други държави.

Най-активни сред училищата, в които се изучава български в чужбина, са училище „Аз съм българче” в гр.Бремен (Германия), Неделно училище „Българче” в гр.Непол (Италия) и ПБНУ „Васил Априлов” в гр. Кастейон (Испания).

Получените есета за участие в конкурса на БНТ „Прозорец към родината“ вече са публикувани на сайта azmogaazznam.com. Всеки от читателите на сайта може да даде своя глас за своите фаворити. Гласовете, получени он-лайн ще участват в определянето на победителите. Своето мнение ще даде и петчленно жури, което включва преподаватели от български училища в чужбина, представители на БНТ, и на партньорите в инициативата - Сдружение „Арлекин“ и Столична община.

Победителите в конкурса за есе от кампанията „Прозорец към Родината“ ще бъдат обявени в навечерието на Националния празник на България 3 март.

БНТ организира конкурс за есе на тема "Аз съм българче"

БНТ организира конкурс за есе на тема "Аз съм българче"

Будителството е отговорност на всеки и Българската национална телевизия като отговорна обществена медия започва от днес в Деня на народните будители в...