НОВИНИ

Две седмици до края на конкурса за есе, организиран от БНТ

До края на месец януари продължава вторият етап от кампанията на БНТ в подкрепа на българските училища в чужбина - „Прозорец към родината“. В конкурса за есе могат да участват ученици на възраст от 7 -15 години, които изпратят своите съчинения на тема „Аз съм българче“ по електронна поща на адрес: prozorets@bnt.bg. Единственото изискване към съчиненията е те да бъдат с обем не повече от 1337 знака. Броят на знаците символизира 1337 години от създаването на Българската държава.

две седмици края конкурса есе организиран бнт
bnt avatar logo
от БНТ
10:03, 15.01.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

От старта на втория етап на кампанията „Прозорец към Родината“ в Деня на народните будители, вече са получени над 150 есета на българчета от цялата страна и на деца, живеещи в чужбина.

Своите творби на тема „Аз съм българче“ вече са изпратили ученици от Австралия, САЩ, Канада, Чехия, Кипър, Молдова, Германия, Италия, Испания и други държави.

Най-активни сред училищата, в които се изучава български в чужбина, са училище „Аз съм българче” в гр.Бремен (Германия), Неделно училище „Българче” в гр.Непол (Италия) и ПБНУ „Васил Априлов” в гр. Кастейон (Испания).

Получените есета за участие в конкурса на БНТ „Прозорец към родината“ вече са публикувани на сайта azmogaazznam.com. Всеки от читателите на сайта може да даде своя глас за своите фаворити. Гласовете, получени он-лайн ще участват в определянето на победителите. Своето мнение ще даде и петчленно жури, което включва преподаватели от български училища в чужбина, представители на БНТ, и на партньорите в инициативата - Сдружение „Арлекин“ и Столична община.

Победителите в конкурса за есе от кампанията „Прозорец към Родината“ ще бъдат обявени в навечерието на Националния празник на България 3 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подписаха договора за изграждане на толсистемата
Подписаха договора за изграждане на толсистемата
10 души бяха ранени при сбиване с ножове в руския град Перм
10 души бяха ранени при сбиване с ножове в руския град Перм