НОВИНИ

Две сеизмични събития са засечени в Северна Корея

Базираната в Цюрих комисия, подготвяща бъдещата дейност на Организацията на договора за пълна забрана на ядреното оръжие (Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty Organization), съобщи днес, че е засякла две сеизмични събития в Северна Корея, но вероятно не става дума за експлозии, които са резултат от човешка дейност в изолираната страна, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
18:27, 23.09.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света

В пост в Туитър секретарят на комисията Ласина Зербо заявява, че анализът на двете регистрирани събития продължава.
По-рано днес комисията, подготвяща бъдещата дейност на Организацията на договора за пълна забрана на ядреното оръжие съобщи, че необичайната сеизмична активност, регистрирана днес в Северна Корея, е била на 50 километра от мястото, на което са извършени предишните ядрени изпитания.

Преди това Китай съобщи, че е засякъл земетресение с магнитуд 3,4 в Северна Корея, което вероятно с дължи на експлозия, а според служител на южнокорейската метеорологична агенция първоначалните данни говорят за естествено земетресение.
На 3 септември Северна Корея извърши ядрено изпитание и това предизвика трус с магнитуд 6,3. ООН прие санкции, САЩ също наложиха наказателни мерки.

Организацията на договора за пълна забрана на ядреното оръжие е международна организация, която ще започне работа с влизането в сила на договора за забрана на ядреното оръжие. Договорът ще влезе в сила 180 дни, след като бъде ратифициран от 44 страни, изброени в анекс към него и за които има сведения, че имат ядрен реактор или най-малкото някаква напреднала форма на ядрена технология. Договорът бе отворен по-рано тази седмица за ратификация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кюрдите в Ирак се готвят за референдум за независимост
Кюрдите в Ирак се готвят за референдум за независимост
Радикалната левица протестира срещу реформата на президента Макрон (СНИМКИ)
Радикалната левица протестира срещу реформата на президента Макрон (СНИМКИ)