НОВИНИ

Две семейства са евакуирани заради опасност от срутване на къщите им

Две семейства от неделинското село Гърнати са евакуирани заради опасност от срутване на къщите им в следствие на свлачище, предизвикано от обилните валежи от дъжд през изминалата седмица. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян Румен Кърмаджиев, главен специалист ГЗ и ПБЗН – Неделино.

bnt avatar logo
от Източник: Агенция "Фокус"
12:51, 26.01.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
две семейства евакуирани заради опасност срутване къщите

По думите му, за свлачището са уведомили Областна администрация, изпратено е и писмо до „Геозащита” за проучване и предприемане на по-нататъшни действия.

„Връчихме на семействата и заповеди за евакуация, като е предоставено жилище и на двете семейства. Чакаме всеки момент мерки за възстановяване на жилищата им или за построяване на нови къщи, защото положението е много сериозно там и е невъзможно да се живее”, каза още Кърмаджиев. На двете семейства е предоставена възможност да се настанят в Общински център за настаняване в Неделино или в пригодени стаи в помещение в село Гърнати. Кърмаджиев добави, че свлачищата на територията на община Неделино са много, които непрекъснато се наблюдават и своевременно се реагира. Има изграден и Кризисен щаб към Община Неделино, уточни главният специалист в Гражданска защита.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меглена Кунева призова членовете на ВСС да подадат оставки
Меглена Кунева призова членовете на ВСС да подадат оставки
Решават за ареста на Евстатиев
Решават за ареста на Евстатиев