НОВИНИ

Две сметки за парно през април в София

Столичани ще платят две сметки за парното през април. Причината за двойното фактуриране е повишаването на цената на услугата от 7-ми април. От "Топлофикация-София" изненадаха абонатите си със светкавичното въвеждане на новата по-висока цена, която се счита за влязла в сила от деня на приемането й.

bnt avatar logo
от БНТ
19:23, 21.04.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Цената на отоплението в цялата страна беше увеличена от Комисията за енергийно и водно регулиране с между 18 и 38%. Причината е поскъпването на природния газ с близо 30 на 100 от април. Така, повторното пускане на парното ще бъде таксувано по новата тарифа.

Боян Паунов - "Топлофикация -София": Всеки от абонатите ни ще получи по две сметки, едната е от 1-ви до 6-ти април - по старата цена, а другата е от 7-ми до 30-ти април - по новата цена.

Клиентите на дружеството не приеха добре новината.

"Ако ще правят на свършен факт изнудвания няма проблем... до един момент ще изнудват", казва жител на София.

Гергана Стоилова - жител на кв. "Младост1": Не мисля, че е коректно по простата причина, че до 10 часа сутринта парно нямаше. Знаете, дори когато се пуска парното поетапно то не навсякъде започва, не е веднага. Аз за какво ще платя тази сметка? Не съм съгласна.

Въпреки недоволството на гражданите от "Топлофикация-София" заявиха, че не могат да коментират цената, която е наложена от Комисията за водно и енергийно регулиране. От пресцентъра на комисията заявиха за БНТ, че към момента поскъпването на парното не е обжалвано. Дори то да бъде официално атакувано, абонатите ще трябва да плащат сметките си по новата цена до официалното му отменяне. Подобни процедури обаче отнемат между една и две години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млади предприемачи представиха иновативни проекти на министъра на икономиката
Млади предприемачи представиха иновативни проекти на министъра на икономиката
Първа среща на БНТ-Пловдив в кампанията Професия Журналист”
Първа среща на БНТ-Пловдив в кампанията "Професия Журналист”