НОВИНИ

Две стрелби за часове в центъра на София

10 часа след снощната стрелба по автобус от градския транспорт в София, мъж стреля с въздушен пистолет по таксиметров автомобил на булевард "Цариградско шосе". МВР изяснява има ли връзка между последователните инциденти в центъра на столицата. За щастие и при двата случая няма пострадали. Както БНТ първа съобщи още снощи, неизвестни стреляха по автобус 76 в района на Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
17:24, 17.01.2017
5797
Чете се за: 01:07 мин.
У нас

Малко след 20 часа снощи три изстрела оставят автобус 76 с два счупени прозореца. Пътниците се разминали само с уплахата.

Слав Монов, директор на "Столичен Автотранспорт": "Стъклата са направени така, че да стават на много ситни парчета и да падат на земята.
Цветан Кръстев, шофьор на автобуса: "Не е бил един, а са били трима човека. Двама са били с по-голямо калибрена пушка, а третият е бил с по-малка, защото на задното стъкло едната съчма чупи стъклото, а втората само прави дупка. И са били в двора на техникума, защото ако са били на тротоара, ако са били на спирката на техникума, аз да съм ги видял.

От полицията работят и по друга версия - по автобуса да е стреляно от автомобил, след като рейсът се престроява в лявата лента на булевард "България".

главен комисар Младен Маринов, директор на СДВР: "Не изключваме вероятността тези изстрели да са произведени от автомобил, който евентуално е бил засечен, самите изстрели са от лявата страна на превозното средство, а не от дясно, където се намират сградите. Но това са версии, по които тепърва ще се работи".

След огледите на местопроизшествието по случая е образувано досъдебно производство.

;

След снощната стрелба и в района на хотел "Плиска" е открита стрелба по таксиметров автомобил. Задържан е млад мъж, чиято съпричастност към инцидента се изяснява.

И тази стрелба става в движение, и при нея една от версиите за причината е отнето предимство, и при нея най-вероятното оръжие е въздушен пистолет. Изстрелите по таксиметровата кола идват от лек автомобил "Ауди". Собственикът му е заловен от полицията. Той е 23-годишен и има предишни криминални прояви за хулиганство.

гл. ком. Младен Маринов, директор на СДВР: "За съжаление достъпът до въздушно оръжие в момента е изключително лесен".

И не само. Преди година 8 бойни патрона бяха изстреляни към спалните на 4 апартамента в квартал "Дианабад". Тогава, пак по чудо нямаше пострадали. По-късно, през април, и отново с въздушна пушка, мъж стреля по тролей номер 9 в София. А в началото на 2015 г. под прицел попадна и автобус от градския транспорт на Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Джак се оттегля?
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Джак се оттегля?
Реновират част от сградата и материалната база на УАСГ
Реновират част от сградата и материалната база на УАСГ