НОВИНИ

Две цистерни се взривиха в шуменското село Хитрино, има жертви и ранени

Сериозен инцидент рано тази сутрин. Две цистерни са се взривили, докато влакът е преминавал през шуменското село Хитрино. Взривът се е чул около 5:00 часа тази сутрин. Районът на гарата е отцепен от полиция. В момента тече евакуация на всички жители от селото. Засега информацията е за 23-ма пострадали.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
08:05, 10.12.2016 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Около 5:37 ч., тази сутрин, товарен влак на Булмаркет при влизане в гара Хитрино дерайлирал и се самозапалили цистерни с пропан бутан. В района на гарата има засегнати сгради от взривната вълна. На място са екипи на полицията и пожарната.

Унищожена е гарата. Много сгради са опожарени. Прозорците на много къщи са потрошени, а някои имоти са и запалени. Местните хора, които са изключително уплашени, разказват пред медиите, че една от махалите на селото, е изгоряла напълно и я няма.

Влаковата композиция вероятно е наброявала 17 цистерни. 8 от тези 17 цистерни са обърнати, след като влакът по последна информация е дерайлирал.

Временно движението през село Хитрино е ограничено. Шофьорите да се движат с повишено внимание по обходен маршрут от разклон Тимарево - Длъжко - Струйно и да спазват указанията на "Пътна полиция".

От БДЖ съобщиха, че движението на пътнически влакове в района на инцидента е спряно. От там уточниха, че влакът е на частен превозвач. Създадена е организация за извозване на пътниците с автобуси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден за размисъл преди ключовите избори в Македония
Ден за размисъл преди ключовите избори в Македония
Самсунг ще поправи с приложение опасните Note 7 в САЩ
Самсунг ще поправи с приложение опасните "Note 7" в САЩ