20 000 лева са задигнати от офис на фирма. Час по-рано неизвестни са обрали банков офис, намиращ се в сградата за регистрация на автомобили в "Пътна полиция" - Варна. Кражбата е станала около 1 часа след полунощ. Взетата сума е около 300 лева.

Варна

В края на работния ден порталът се затваря. Това очевидно не е спряло крадците, които снощи са успели да влязат през един от прозорците в помещението, където се намира банковият офис. Обирджиите са задигнали около 300 лева и са успели да избягат, въпреки че се е задействала охранителната система. Сумата не е голяма. Фрапиращото е, че сградата, където се регистрират автомобилите, е на метри от Трето Районно полицейско управление, където се помещава и сектор "Пътна полиция".

Неделчо Златинов - главен разследващ полицай в 3-то РПУ на МВР-Варна: В ранните часове в дежурната част на 3-то РПУ е получен сигнал за проникване в КАТ-регистрации, незабавно са предприети мерки, образувано е досъдебно производство, извършен е оглед на място, иззети са доста веществени доказателства и към момента се работи по случая усилено. Как са влезли? Напънат е един ПВЦ прозорец на сградата и така са влезли вътре. Обезопасена е сградата със СОТ, активиран е СОТ-ът… там, където са влезли, няма видеонаблюдение.

Час след първия обир е извършен още един - в офис на фирма, който се намира пак в района, близо до сградата на "Пътна полиция". Задигнатата сума е много по-голяма - 20 000 лева. До късно следобед полицаите правиха оглед на мястото и търсиха улики.

Разследването на взломните кражби продължава. Образувани са досъдебни производства. Дали има връзка между двата обира, тепърва ще се установява.