Две възрастни жени починаха след удар от автомобил на пешеходна пътека във Варна снощи. Лекарите от болница "Св. Анна" не са успели да ги спасят. Едната жена издъхнала от травмите си малко след инцидента, а другата - тази сутрин.

Варна

Катастрофата е станала на един от най-натоварените булеварди в града - "Осми Приморски полк". Колата, предизвикала инцидента, е била управлявана от 62-годишна жена. В кръвта й не са открити следи от алкохол и наркотици.

Ивана Милева - говорител на ОД на МВР-Варна: Самата пешеходна пътека е добре сигнализирана. Там е осветен участък, макар да е голям булевардът…...Като цяло е стара пешеходна пътека, която е добре позната.

По пешеходната пътека всеки ден преминават стотици хора и често стават инциденти. Преди дни е пострадало 11-годишно момче.

Николинка Станчева - майка на момчето: Две коли са спрели, а третата кола не е спряла и направо го е качила с колелото отгоре и след това е паднал. По щастлива случайност е бил с каска и няма по-големи травми.

Пешеходната пътека, на която бяха блъснати двете жени, пресича общо шест платна и според живеещите в района е опасна. Хората настояват там да бъде поставен ограничител на скоростта, за да няма повече инциденти с фатален край.