НОВИНИ

Две жертви и шестима ранени при стрелба в Хюстън

Стрелба в Хюстън късно снощи взе две жертви, остави шестима ранени и принуди градските власти да обявят заповед за оставане по домовете на гражданите. Инцидентът помрачи ежегодният американски празник, известен като Ден в памет на загиналите във войни.

Георги Петров
от Георги Петров
07:01, 30.05.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Заподозрените за стрелбата са двама. От полицейското управление в Хюстън първоначално обявиха, че единият от тях е убил другият, но впоследствие съобщиха посредством профила си в социалната мрежа "Фейсбук", че заподозреният е бил фатално прострелян от полицай от Специалния отряд. Все още не е ясно кое от двете съобщения е вярното. Вторият заподозрян е бил ранен от служители на реда и е настанен в болница в критично състояние.

Втората жертва на стрелбата е била цивилен гражданин, който е бил открит от полицията в кола. От силите на реда обявиха, че не са наясно с мотивите зад стрелбата, която е продължила около няколко часа, и търсят помощ от обществеността. Стрелците са открили огън по редица полицейски коли и хеликоптер преди ситуацията да бъде овладяне. Към хаоса в Хюстън по време на Деня в памет на загиналите във войни допринесоха пожар и последвала експлозия в бензиностанция в близост до мястото на стрелбата. От полицията заявиха, че не знаят за връзка между двата инцидента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папата награди холивудски звезди за благотворителност
Папата награди холивудски звезди за благотворителност
Протест срещу поскъпването на билета за градски транспорт в София
Протест срещу поскъпването на билета за градски транспорт в София