НОВИНИ

Движение "България на гражданите" решава дали остава в управляващата коалиция

Движение "България на гражданите" ще реши днес дали ще оттегли подкрепата си за властта.

Движение България на гражданите решава дали остава в управляващата коалиция
bnt avatar logo
от БНТ
02:00, 14.12.2015
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Ръководството на партията на Меглена Кунева се събира, за да обсъди каква ще е позицията й след решението на ДСБ да минат в опозиция. Това става след оставката на правосъдния министър, заради орязаните промени в Конституцията.


Националното ръководство на ДСБ сне политическото си доверие от правителството и реши да напусне парламентарното мнозинство в 43-то Народно събрание. Петър Москов обаче остава здравен министър, остава член на партията, но напуска заместник-председателското място.

Очаква се партиите от Реформаторския блок да излязат с общо решение във вторник. Според Радан Кънев би било много зряло, ако останалите партии оттеглят подкрепата си за управлението, но министрите им да останат в кабинета.СДС вече обяви, че остава в управлението. Премиерът Бойко Борисов разтълкува поведението на ДСБ като начало за предизборна кампания за президентския вот от страна на Радан Кънев. Борисов коментира, че от негова страна стабилността няма да бъде нарушена, а нови нови избори няма да донесат нищо добро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новините в 100 секунди
Новините в 100 секунди
Французите спънаха възхода на крайната десница
Французите спънаха възхода на крайната десница