Движение "България на гражданите" ще реши днес дали ще оттегли подкрепата си за властта.

Ръководството на партията на Меглена Кунева се събира, за да обсъди каква ще е позицията й след решението на ДСБ да минат в опозиция. Това става след оставката на правосъдния министър, заради орязаните промени в Конституцията.


Националното ръководство на ДСБ сне политическото си доверие от правителството и реши да напусне парламентарното мнозинство в 43-то Народно събрание. Петър Москов обаче остава здравен министър, остава член на партията, но напуска заместник-председателското място.

Очаква се партиите от Реформаторския блок да излязат с общо решение във вторник. Според Радан Кънев би било много зряло, ако останалите партии оттеглят подкрепата си за управлението, но министрите им да останат в кабинета.СДС вече обяви, че остава в управлението. Премиерът Бойко Борисов разтълкува поведението на ДСБ като начало за предизборна кампания за президентския вот от страна на Радан Кънев. Борисов коментира, че от негова страна стабилността няма да бъде нарушена, а нови нови избори няма да донесат нищо добро.