НОВИНИ

Два ТИР-а се преобърнаха в района на Благоевград

Две катастрофи затрудниха движението в района на Благоевград тази сутрин. Първата затвори едната лента на пътя през Кресненското дефиле заради обърнал се ТИР, превозващ царевица. Шофьорът на камиона не е пострадал. При второто произшествие десетки каси с бира бяха разпилени на пътя при село Бараково.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
08:12, 24.10.2019 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Започнало е разчистването на отсечката от главен път Е-79, на която се обърна ТИР-ът с бира. От полицията казаха, че движението ще бъде пуснато след пълното почистване на пътното платно. Авариралият ТИР е преместен.

Шофьорът разказа, че е излязал от кръговото и видял в огледалото как товарът пада. Веднага е сигнализирал на 112. Досега подобни инциденти не са се случвали на шофьорът.

Стоката е пътувала за София от пивоварната в Благоевград. Загубите са около 10%.

;

При другия инцидент на главния път Е-79 тази сутрин товарен автомобил се обърна на остър завой и изсипа тонове царевица край пътното платно.

Инцидентът е станал в началото на дефилето в посока Кресна, като причините довели до обръщането на камиона се изясняват.

При катастрофата леко е пострадал шофьорът на ТИР-а, който е с повърхностни наранявания. Разпиляната царевица беше събрана и претоварена на друг камион, а авариралият ТИР преместен извън пътя. Движението и в двете платна се осъществява нормално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК: Надяваме се, че ще има подобрение в процеса на отчитане на резултатите
ЦИК: Надяваме се, че ще има подобрение в процеса на отчитане на резултатите
Проф. Чуков: През следващия състав на ЕК ще има силно турско предизвикателство
Проф. Чуков: През следващия състав на ЕК ще има силно турско предизвикателство