НОВИНИ

Движението по пътищата в последния ден от празниците

ЖЪЛТ КОД В ЦЯЛАТА СТРАНА заради прогнози за снеговалеж. Очаква се движението да бъде най-засилено на 3 януари.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Десислава Маркова
17:42, 02.01.2016
Чете се за: 01:30 мин.
У нас

Километри задръстване и в очакване на сняг, но и поледици в предпоследния почивен ден. Натоварено беше движение по главен път Е-79 от граничния пункт Кулата до Благоевград, както и по пътя от Банско.

На места се образуваха задръствания и километрични опашки. Отсечката между Градево и Симитли бе изключително натоварена, а придвижването се осъществяваше много бавно. За да се контролира трафика имаше и засилено полицейско присъствие. Полиция регулираше движението при включването на пътя от Банско с Е-79, край Симитли. За щастие не са регистрирани тежки пътни инциденти.

;

Днес нямаше сериозно натоварване на входовете на София. Синоптиците предвиждат тази нощ да започнат снеговалежи, които да натрупат между 10 и 15 сантиметра сняг. Къде е възможно обстановката да бъде най-опасна за пътуване?

За 3 януари е прогнозирано нещо, което много рядко се случва - жълт код за валежи в цялата страна, каа репортерът Иво Никодимов в пряко включване от в Ситуационния център на Агенция "Пътна инфраструктура".

- Веднъж - ще натрупа много сняг. Втори път, очаква се изключително интензивен трафик. И трети път, особено внимателно трябва да подходят тези, които ще пътуват в областите Благоевград, Варна, Добрич и Бургас защото там пък там се очакват и заледявания тъй като снегът ще преминава в дъжд в следобедните часове, - обобщи Иво Никодимов.

Агенция "Пътна инфраструктура" е в пълна готовност и следи внимателно метеорологичните прогнози, увери шефът на АПИ.


Денислав Пейчев, началник на Ситуационния център на АПИ: Всички снигопочистващи машини са в готовност и чакат започването на снега за да започнат да обработват пътищата. .. Прогнозите са снегът да започне от Северозападна България... Ние сме в готовност и молим водачите да карат със съобразена скорост.

Вижте прякото включване на Иво Никодимов в новините "По света и у нас".

;

СНЯГ В НАЧАЛОТО НА ЯНУАРИ, ТЕМПЕРАТУРИ ОТ МИНУС 20 ДО ПЛЮС 15 ГРАДУСА

Средиземноморски циклон, който ще премине южно от страната ни ще донесе сняг в началото на 2016-та. Очаква се снежната покривка да бъде от 10-15 см.

- През нощта валежите от сняг ще се активизират и ще в почти цялата страна с изключение на крайните югизточни райони, - каза дежурният синоптик. - Снегът обаче няма да се задържи дълго. Редуващи се средизмноморски циклони ще променят много бързо времето. През следващите дни температурите ще се повишат и валежите ще са предимно от дъжд, това ще създаде условия за образуване на поледици.

През първия месец на годината синоптиците очакват и големи температурни амплитуди. Като през януари ще има и сериозни студове.

- Най-ниските очаквани тепуратури през януари ще бъдат през второто десетдение между минус 20 и минус 15 градуса, а най-високите между 10 и 15 градуса, - прогнозира Марти Славчев.

Остава надеждите на скиорите за сняг да станат реалност и най-накрая зимата да покаже че е дошла и в България.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Семейните финанси през 2016 година
Семейните финанси през 2016 година
Срещи с Долната земя
Срещи с "Долната земя"