За движение по Северната дъга на софийския околовръстен път няма да се изисква винетка. Това обявиха от Агенция пътна инфраструктура след среща с представители на Столичната община.

Не е постигнат компромис за отмяна на пътната такса за Северната скоростна тангента, което засяга жителите на четири столични квартала и над 10 села.

Разговорите за винетките за Северната скоростна тангента, която свързва транзитния трафик от магистралите „Хемус", „Тракия", „Струма" и Калотина, ще продължат в първия работен ден на следващата година.

АПИ: Трябва да се кара с винетка по Северната дъга и Северния скоростен път

АПИ: Трябва да се кара с винетка по Северната дъга и Северния скоростен път

Северната дъга на Софийският околовръстен път и Северната скоростна тангента са част от републиканската пътна мрежа и шофьорите, които преминават по т...

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Това, за което ние настоявахме, беше целият околовръстен път на София да остане със свободен начин на движение, без винетки. Постигнато е това споразумение, на околовръстния път няма да важат винетките в рамките на СО. Така че да имат всички населени места в покрайнините на общината достъп до града. Продължават преговорите по отношение на северната скоростна тангента.