НОВИНИ

Последни промени в трафика на София заради строежа на метрото

Нови тапи и големи промени в движението в София очакват столичани. Близо година и половина жителите на столичните квартали "Красно село", "Витоша" и "Овча Купел" ще минават през задръствания заради строителството на третия лъч от метрото.

bnt avatar logo
от БТА
06:30, 22.03.2016
Чете се за: 01:28 мин.
У нас

От днес се затварят части от бул. "Гоце Делчев" от бул. "Цар Борис Трети" до ул. "Княгиня Клементина" и ул. "Житница" до ул. "Кюстенджа".

Седем месеца движението ще се осъществява по обходни маршрути през вътрешнокварталните улици.

Променя се движението на автобусната линия "73" в посока към ж. к. "Гоце Делчев", на линия "83"към Зоопарка, както и на линия "102" в към посока "Студентски град".

Изместват се автобусните спирки на линиите "63" и "260" и на трамваите с номера 4 и 5 на временно изградени перони в района на кръстовището на ул. "Житница" при бул. "Гоце Делчев" и "Цар Борис Трети".

През следващите дни екипи на Столичната община, Пътна полиция и фирмите-оператори на светофарните уредби ще бъдат на място, за да настроят максимално прецизно светофарните системи съобразно с трафика, съобщи заместник-кметът по транспорта Любомир Христов.

От 27 март се забранява движението по бул. "Патриарх Евтимий" от бул. "Витоша" до ул. "Княз Борис Първи". Движението по бул. "Патриарх Евтимий" в участъка между бул. "Витоша" и ул. "Ангел Кънчев" ще бъде двупосочно. "Синя зона" в този участък се закрива.

Движението в тунела под НДК ще става двупосочно, като изходът от тунела в посока към бул. "Черни връх" ще бъде отворен за еднопосочно движение на автомобили.

Трамвай номер 6 няма да минава под тунела, той ще се движи до ж. к. "Иван Вазов".

От 27 март за 14 месеца се забранява движението по бул. "Патриарх Евтимий" от бул. "Васил Левски" до ул. "Хан Крум". По "Васил Левски" от кръстовището с "Граф Игнатиев" ще се преминава двупосочно до "Петте кьошета". Двупосочно оттам ще преминават тролеите с номера 1, 2, 5, 8, 9.

Закриват се спирките на бул. "Патриарх Евтимий" при кино "Одеон", както и при бул. "Витоша". Линия номер 9 в посока към "Сточна гара" няма да променя маршрута си. Разкриват се нови временни спирки в посока към бул. "Прага" за тролеите с номера 1, 2, 5, 8 и 9 на бул. "Васил Левски", преди ул. "Данте" и на бул. "Васил Левски", непосредствено преди ул. "Г. С. Раковски".

Поради въвеждането на двупосочно движение по бул. "Васил Левски" от кръстовището му с "Патриарх Евтимий" и по бул. "Скобелев" до кръстовището при "Петте кьошета" се закриват местата за кратковременно паркиране по бул. "Васил Левски" от ул. "Г. С. Раковски" до бул. "Патриарх Евтимий", съобщи заместник-кметът Христов. Той каза, че по протежението на бул. "Патриарх Евтимий" от ул. "Хан Крум" до бул. "Витоша" и от ул. "Княз Борис" до бул. "Христо Ботев" ще бъдат разкрити нови места за "синя зона" двустранно.

В целия район от кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Граф Игнатиев" до "Петте кьошета" се закриват общо 100 места за паркиране, които ще бъдат компенсирани с нови 200 места, за да бъде обезпечено паркирането за хората, които живеят в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът обяснява пред ПГ на ГЕРБ защо кадрите на ДСБ са в управлението
Премиерът обяснява пред ПГ на ГЕРБ защо кадрите на ДСБ са в управлението
Божидар Димитров е приет по спешност в болница Лозенец
Божидар Димитров е приет по спешност в болница "Лозенец"