НОВИНИ

Двоен празник за училището в Иваняне

В първия учебен ден училището в село Иваняне в район Банкя имаше двоен празник. Причината - от днес влизайки в клас учениците ще преминават покрай първия скулптурен монумент в София на Цар Симеон Велики. Паметникът е висок близо 5 метра и е създаден по инициатива на Фондация „Българска памет“. Председателят на фондацията д-р Милен Врабевски изтъкна, че чрез създаването на място за почит на българската история, младото поколение ще бъде възпитано в духа на родолюбието. За образованието и възпитанието на младите говори и председателят на парламента Димитър Главчев.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:30, 15.09.2017
Чете се за: 00:17 мин.
Още
Димитър Главчев, председател на Народното събрание: Убеден съм, че националното самочувствие и достойнство се изгражда именно по този начин - чрез изучаване и познаване на историята, на нашата книжнина и култура, на нашето минало.
д-р Милен Врабевски - председател на Фондация ,,Българска памет“: Удвояването на тържествеността и на празника като цяло е внимателно планирано с оглед на това - децата ни още от първия учебен ден да започнат с родолюбивото възпитание, което сме планирали за тях. Защото това е изключително важно за изграждането им като личности, вярващи в себе си.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни правни услуги за граждани ще предоставя библиотеката в Кюстендил
Безплатни правни услуги за граждани ще предоставя библиотеката в Кюстендил
Най-доброто училище се намира във Враца
Най-доброто училище се намира във Враца