Медиците от многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград настояват да се облекчи режимът за паркиране в района на здравното заведение. Преди няколко месеца пространството в двора на болницата бе превърнатo в денонощен платен паркинг. Бариерата бе поставена, за да се ограничи паркирането на частни автомобили в двора на болничното заведение. Много от лекарите обаче нямат безплатни пропуски, за да влизат в двора на болницата.

Благоевград

От ръководството на болницата обясниха, че имат осигурени едва 100 безплатни пропуска, а в лечебното заведение работят над 500 човека. За да стигнат до работните си места медиците трябва всеки ден да плащат такса от 1 лев на час, за да има къде да паркират личните си автомобили.

Д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград: „Другите проблеми са с доставчици, със спешните случай. Такситата просто, които довеждат и отвеждат спешните екипи, не ги пускат в района на болницата. Това затруднява придвижването и работата в болницата."

От ръководството на лечебното заведение казаха, че са изпратили подписка до Община Благоевград и настояват денонощният паркинг да бъде с работното време на „синята зона” в града, така че платеното паркиране да е до 18 часа. Освен това искат да им бъдат отпуснати още 50 безплатни пропуска.