НОВИНИ

Дядо Коледа раздаде подаръци на оперирани във ВМА деца

Дядо Коледа раздаде подаръци на най-малките пациенти на Военномедицинска академия. В навечерието на едни от най-светлите празници в годината, белобрадият старец изненада десетки деца, на които през годините са направени кохлеарни имплантации в Клиника „Ушни, носни и гърлени болести”.

bnt avatar logo
от ВМА
21:46, 19.12.2018
Чете се за: 00:48 мин.
Още
дядо коледа раздаде подаръци оперирани вма деца

Коледната приказка, подготвена с помощта на актьорите от „Art Land” и „Ротари клуб София-Триадица”, събра във ВМА деца от няколко поколения и от различни краища на България. В началото на месеца бе отбелязана и 14-тата годишнина от първата подобна операция във ВМА, а специалистите отчитат много добри резултати при стотиците деца с кохлеарни импланти.

„Целта ни е да постигнем хора със самочувствие, възможности за изява и равен старт в живота“, заяви по време на тържеството д-р Дончо Дончев, който заедно с колегите си от УНГ-клиниката се забавляваха с малчуганите.

Лекарите изказаха своята благодарност към родителите, които са неизменна част от големия екип, ангажиран в процеса на лечение.

Кохлеарната имплантация е един процес от скачени дейности. Самата операция е сложна от гледна точка на оператора. Но дългият път е за родителите – от плача и отчаянието, когато разберат, че детето им има проблем, през борбата до крайния резултат, когато видят това малко детенце вече юноша със самочувствие и израснал наравно със своите връстници. Затова ние специалистите вървим в един екип, комплексно с родителите – единствените хора без почивен ден в този процес. Те са движещата сила, за което им благодарим, заяви още д-р Дончев.

Мили деца, растете здрави и усмихнати. Пожелавам си още на много празници да бъдем заедно. На вашите родители желая да бъдат горди с вас, и на всички хора пожелавам мир, заключи специалистът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОС на ООН утвърди с голямо мнозинство Глобалния пакт за миграцията
ОС на ООН утвърди с голямо мнозинство Глобалния пакт за миграцията
Благотворителна кампания помогна на над 100 деца от село Лопян
Благотворителна кампания помогна на над 100 деца от село Лопян