Дядо Коледа успешно е раздал около 7,3 милиарда подаръка на децата от цял свят и вече се е завърнал у дома на Северния полюс, съобщиха от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД), цитирано от ТАСС.

На специалния сайт на ведомството е качено видео с успешното кацане на впряга с елените на Добрия старец на Северния полюс. От НОРАД уточниха, че една от последните дестинации на Дядо Коледа е била на Хавайските острови. "Ние с нетърпение очакваме следващата година, за да проследим отново коледното му придвижване из целия свят", заявяват военните.

Изтребители контролират полета на шейната на Дядо Коледа

Изтребители контролират полета на шейната на Дядо Коледа

Военните от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) са вдигнали във въздуха изтребители, за да контролират полета на въл...

Те започнаха да проследяват придвижването на Дядо Коледа по света в 2:01 часа местно време на 24 декември. По традиция първите подаръци бяха раздадени на послушните деца от Австралия и Нова Зеландия. След това радарите на НОРАД проследиха полета на вълшебния еленов впряг над Япония, Китай, Индия, страните от Африка, Близкия Изток, Европа, Латинска Америка, Гренландия, Русия, САЩ и Канада.

Дядо Коледа потегли от Северния полюс

Дядо Коледа потегли от Северния полюс

Дядо Коледа се сбогува с Рованиеми, където се намира неговия дом и пощата, в която пристигат десетки хиляди писма на ден от деца по целия свят. Тук се...