Тази година децата, които искат да напишат писмо до Дядо Коледа, трябва да го направят по-рано от обичайния срок. Предходни години това ставаше до 25-и декември, но сега крайната дата е 11-и декември. В Централната поща в Пловдив вече е поставена пощенската кутия, която с всеки изминал ден се пълни с интересни детски желания. Какви са те, вижте в следващия репортаж.

И тази година телефоните, смартфоните и таблетите са най-желаните от децата подаръци. В писмата често се поръчват и игри, свързани с любими детски филми и герои. Много от пишещите до Дядо Коледа си пожелават книги. Понякога децата се опитват и да спестят усилия на добрия старец.

Диана Ранчева – ръководител „Търговска дейност“ - „Български пощи“ - Пловдив: Мога тук да ви прочета едно писъмце, което получихме от София. „Здравей. Моля те за Коледа да ми подариш таблет с предна и задна камера и много памет. Не искам памет карта за него. Аз ще си я купя.

Освен традиционните телефон и таблет все по-често децата си пожелават среща със самия Дядо Коледа.

Повечето деца изпращат на Дядо Коледа рисунки, целувки и мили пожелания, за да са по-сигурни, че ще им донесе мечтания подарък. Някои „примамват“ белобрадия старец с лакомства. Други дори искат подаръци за своите родители и домашни любимци.

Христо Копчев: Сега като знаем, че има такава кутия ще пуснем едно писмо и Дядо Коледа да ни донесе това, което искаме. 01.17
Диана Ранчева – ръководител „Търговска дейност“ - „Български пощи“-Пловдив: Дядо Коледа ще се постарае до Коледа да отговори.

И тази година Дядо Коледа ще уважи старанието на всяко дете и ще му отговори индивидуално, а най-послушните ще получат и желаните подаръци.