НОВИНИ

Дядо Коледа зарадва децата от приюта на отец Иван в село Якимово

Деца от семействата, подслонени от отец Иван в монтанското село Якимово, получиха от Дядо Коледа подаръци, които Българската национална телевизия осигури с помощта на спонсори и партньори. Традиционно БНТ помага на деца и семейства, които имат нужда от подкрепа. Миналата година за Коледа подаръци бяха раздадени в Домовете за деца, лишени от родителска грижа в Белоградчик и Враца. Сега обществената медия подкрепи благородната кауза на отец Иван, който се грижи за хора, останали без препитание и дом.

bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 23.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

160 пакета с лакомства и играчки раздаде Дядо Коледа на децата от приюта на отец Иван в село Якимово.

Дядо Коледа: „Много подаръци от добри хора от цяла България - събраха парички и подаръци и ги донесохме тук. Дядо Коледа и Снежанка искаме да благодарим на Българска национална телевизия за ежегодната подкрепа."
„Аз си пожелавам за Коледа да е най-добрият празник за всички деца".
;

На призива на отец Иван преди месец, че приюта в село Якимово има нужда от пари и хранителни продукти, се отзоваха десетки. Благодарение на тях той успя да спаси подслонените от него над 250 души.

отец Иван: "Аз искам да благодаря чрез вас. Сега да ви кажа, че горе-долу сме добре. Сега ни трябват дърва и въглища, за да може да изкараме зимата, както и пари, за да може да си плащаме тока. Бяхме направо на ръба на пропастта, така да се каже".

Семействата в приюта ще посрещнат празниците в новата трапезария край храма „Света Петка". И тя е изградена с дарения, за да могат обитателите на всичките над 70 къщи, осигурени от отец Иван, да се събират заедно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Актьори играха благотворително за жертви от Хитрино
Актьори играха благотворително за жертви от Хитрино
Все повече почитатели на бирата предпочитат крафт пиво
Все повече почитатели на бирата предпочитат крафт пиво