България е най-стабилната държава на Балканите и трябва да диктува политическите процеси. Това заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки на конференция в София за бъдещето на Европа. В нея участваха представители на различни формации, както и министърът на околната среда Нено Димов.

Бъдещето на Европа е във връщането към традициите, християнските ценности и патриотизма, коментира евродепутатът Ангел Джабмазки, който е и кандидат да води листата на ВМРО за евроизборите.

Ангел Джамбазки - евродепутат и заместник-председател на ВМРО: На Балканите България е най-смислената, най-стабилната държава. Нашата задача е да бъдем водещата държава на Балканите, да диктуваме политическите процеси. Години наред българските правителства и управления страдаха от угоднически, слугински синдром. За първи път през европредседателството България започна да задава дневния ред.

Джамбазки критикува БСП за разминаванията с кандидата на Партията на европейските социалисти за председател на Еврокомисията Франс Тимерманс за пакта за миграцията.

Ангел Джамбазки: БСП тук агитират против, но гласувайки за БСП, гласуваш за Тимерманс, защото той е техният водещ кандидат. Тук или говорим за някаква тежка шизофрения или за тежко лицемерие.
© Гергана Костадинова / БГНЕС

Екоминистърът Нено Димов изтъкна, че тези избори ще бъдат много важни за Евросъюза.

Нено Димов - министър на околната среда: Всички усещаме и виждаме, че е настъпило време, в което перспективата не е една и трябва да видим коя е онази, която си струва да се защитава.

Според Нено Димов на евровота трябва да започне лечението на Европа, а лекарството е консерватизмът.


БНТ изпълнява проект"Европа" с финансовата подкрепа на Европейския парламент.