НОВИНИ

Джар Джар Бинкс е любимецът на Лукас от "Междузвездни войни"

Джордж Лукас разкри, че Джар Джар Бинкс, един от най-мразените от феновете герои в сагата "Междузвездни войни", всъщност е любимият му персонаж за всички времена, съобщи Би Би Си.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:28, 19.04.2019
Чете се за: 00:39 мин.
Още
джар джар бинкс любимецът лукас междузвездни войни

Легендарният режисьор и направи изненадващото си изявление още преди време на юбилейната среща с фенове, празнуващи 20-годишнината от създаването на поредицата.

"Невидима заплаха“ е един от любимите ми филми в цялата сага и разбира се, Джар Джар е любимият ми герой", казва той чрез видео, разпространено в социалните мрежи.

Комедийният характер на Джар Джар е почти универсално ненавиждан от феновете на „Междузвездни войни“.

Злощастното извънземно заема последното място в статия на изданието „Хъфтингтън Поуст“, което прави класация на всичките 93 знакови фигури във филмовата поредица. Списание „Ролинг Стоун“ дори го изключи от подлежащите на оценка герои в сагата, като добави въпроса: „Ако Дарт Моул е фигура от един от най-лошите кошмари на Джордж Лукас, то откъде се е появил Джар Джар Бинкс?“

Критиците описват Джар Джар като упражнение на режисьора, правещ го приятен за децата. В най-лошия случай той е характеризиран като възпроизвеждащ расистки стереотипи с неуместен карибски акцент.

Актьорът Ахмед Бест, който предостави гласа си и заснемането на движенията на амфибийното извънземно, миналата година разкри публично, че ужасните реакции към героя му са го довели до състояние, близко до самоубийство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна на Цветница е време за кръводаряване
Във Варна на Цветница е време за кръводаряване
​Тежка катастрофа между две коли и камион край Сливен, има загинал и ранени
​Тежка катастрофа между две коли и камион край Сливен, има загинал и ранени