НОВИНИ

Джеф Безос дава 10 милиарда за борба с климатичните промени

Най-богатият човек на света обяви, че през лятото ще разпредели 10 милиарда долара между учени, активисти и други организации, които се борят с глобалното затопляне, пише Би Би Си.

bnt avatar logo
от БГНЕС
23:59, 17.02.2020
Чете се за: 00:31 мин.
По света
джеф безос дава милиарда борба климатичните промени

"Искам да се засили работата както по познатите начини, така и да се търсят нови способи за борба с опустошителния ефект на климатичните промени", казва Безос в свое изявление в Инстаграм.

Състоянието на Джеф Безос е оценявано на 130 милиарда долара, така че 10 милиарда са около 8% от богатството на собственика на "Амазон".

Някои от работниците в голямата компания призоваха шефа си да е по-ангажиран с борбата с климатичните промени. Имаше демонстративни напускания на работните места, както и интервюта на работници на "Амазон" в медиите.

В сравнение с много други свръхбогаташи, Джеф Безос дава малко средства за филантропия.

Много наблюдатели критикуват Безос, че не се включи в инициативата на други милиардери "Обещание за дарение", които се зарекоха до края на живота си да дарят за благотворителност поне половината от големите си богатства.

"Климатичните промени са най-голямата заплаха за нашата планета. Този фонд ще финансира всеки опит за реално опазване и съхраняване на природата", пише Безос в съобщението за голямото дарение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още по-топло време днес
Още по-топло време днес
Френският парламент обсъжда пенсионната реформа на фона на скандал
Френският парламент обсъжда пенсионната реформа на фона на скандал