Комисията по разузнаването към Сената на САЩ покани на изслушване при закрити врата уволнения във вторник от президента Доналд Тръмп директор на ФБР Джеймс Коми, предаде Ройтерс.

© снимка: БТА / АРХИВ

Поканата е била отправена съвместно от републиканеца Ричард Бър и демократа Марк Уорнър. Засега не е ясно дали Коми ще се яви на изслушването, което е предвидено за вторник. Вече бившият директор на ФБР трябваше да бъде изслушан от комисията, както публично, така и при закрити врата, днес, отбелязва Ройтерс. Неговият временен заместник на поста Андрю Маккейб обаче няма да се яви.

Джеймс Коми е искал да разшири воденото от ФБР разследване на предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ през ноември преди да бъде уволнен от Тръмп, каза източник от Конгреса, цитиран от Ройтерс. Администрацията на президента отрича внезапното уволнение да е свързано с разследването.

Тръмп, който прие вчера в Белия дом руския министър на външните работи Сергей Лавров, защити решението си да отстрани Коми. Уволних го, защото не вършеше добра работа, каза само президентът на САЩ, без да отговори на други въпроси по темата.

Доналд Тръмп уволни шефа на ФБР Джеймс Коми

Доналд Тръмп уволни шефа на ФБР Джеймс Коми

Поредна политическа буря във Вашингтон - този път причината е изненадващото уволнение на директора на ФБР. Официалният мотив за решениета на президент...