НОВИНИ

Джейн Фонда получи наградата на кинофестивала Люмиер в Лион

Американската кинодива Джейн Фонда получи наградата Люмиер на кинофестивала Люмиер, чието десето издание се провежда във френския град Лион, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
16:12, 20.10.2018
Чете се за: 00:33 мин.
Още
джейн фонда получи наградата кинофестивала люмиер лион

Фестът започна в средата на месеца и приключва днес. Тазгодишното му издание включва богата ретроспекция от филми именно на Джейн Фонда.

Осемдесетгодишната дива получи отличието си на церемония в Конгресния център на Лион от ръцете на френско-гръцкия режисьор Коста Гаврас. Той беше миналогодишният лауреат на наградата на феста.

"Двете най-невероятни неща са светлината и любовта", заяви развълнуваната актриса на перфектен френски при получаването на отличието. После Фонда сподели и че човек може да "похапне много добре в Лион".

"Джейн Фонда въплъщава нещо рядко, смесица от класика и модерност. Тя е част от великите независими жени на Холивуд. Тя е една чиста бунтарка", заяви пред Франс прес директорът на фестивала Люмиер Тиери Фремо. Той припомни, че Фонда е станала активистка още през 60-те години и то по време на един труден период.

Фонда проведе и майсторски клас в рамките на феста. Пред учениците си тя сподели, че е станала по-добра актриса именно благодарение на социалната си ангажираност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екатерина Захариева приветства решението на македонския парламент
Екатерина Захариева приветства решението на македонския парламент
Хиляди призоваха за референдум за независимост на Тайван от Китай
Хиляди призоваха за референдум за независимост на Тайван от Китай