Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да спре проектите с европейско и държавно финансиране, изпълнявани от фирма "Джи Пи Груп". След решението на Борисов, от компанията изпратиха писмена позиция до медиите, в която заявяват, че ще депозират пред АПИ отказ от сключване на договор за строежа на тунел "Железница". Ръководството допълва още, че през годините "Джи Пи Груп" винаги е спазвала законите.

Борисов разпореди на АПИ да извади Джи Пи Груп от държавните и европроекти

Борисов разпореди на АПИ да извади Джи Пи Груп от държавните и европроекти

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Агенция "Пътна инфраструктура" да спре проектите с европейско и държавно финансиране, изпълнявани от фирма Джи...

Поисканото оттегляне няма да затрудни работата на Пътната агенция, заяви за БНТ шефът на АПИ Светослав Глосов.

В момента "Джи Пи Груп" изпълнява само едно поръчка. Тя е в района на Кърджали, става въпрос за отсечката Момчилград - Ивайловград. Компанията участва в две процедури за обществени поръчки. "Джи Пи Груп" е избрана за строител на тунела "Железница", но в момента тече процедура по обжалване на избора.

Компанията е подала документи и за строителството на отсечката от "Младост" до АМ "Тракия" по Околовръстния път на София.

След решението на Борисов фирмата изпрати писмо до медиите, в което заявява, че се отказва от сключване на договор за изпълнение на строителството на тунел "Железница".

Вижте цялата позиция на "Джи Пи Груп" в прикачения файл.

Припомняме, че главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че след подадения сигнал от вицепремиера Томислав Дончев и сайта "Бивол" са събрани достатъчно данни за престъпление и разследването на ДАНС е прераснало в досъдебно производство. Запорирана е голяма сума пари на фирми и търговци около строителната фирма Джи Пи Груп.

Прокуратурата възложи на ДАНС проверка по публикации в сайта „Бивол“

Прокуратурата възложи на ДАНС проверка по публикации в сайта „Бивол“

Софийска градска прокуратура възложи на Държавна агенция „Национална сигурност" извършването на проверка по повод публикация в сайта „Биволь" - „ДжиПи...