"Джи Пи груп" се оттегля от спечелена обществена поръчка за ремонт на трамвайни релси. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на ремонта на градинката до Народното събрание.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Имам информация от днес, уверение от страна на компанията, че тя се оттегля от спечеления конкурс за реконструкция на трамвайните релси на трамвай №5, което по бул. "Цар Борис III" и ул. "Алабин" и предстои да се реализира следващата година, така че конкурсът не е окончателно завършен, няма сключен договор и предстои да бъде класирана най-вероятно втората фирма.

Новината за оттеглянето на "Джи Пи Груп" от ремонта на трамвайната линия идва дни след като премиерът Бойко Борисов разпореди на Агенция "Пътна инфраструктура" фирмата да не участва в проекти с европейско и държавно финансиране.

Тя няма да започне изпълнението на нови обществени поръчки, но ще завърши тези, по които вече работи. Сред тях е и ремонтът пред църквата "Св. Седмочисленици".

"Джи Пи Груп" ще депозира отказ от договора за строежа на тунел "Железница"

"Джи Пи Груп" ще депозира отказ от договора за строежа на тунел "Железница"

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да спре проектите с европейско и държавно финансиране, изпълнявани от фир...

Няма да има забавяне при изграждането на тунел „Железница" към автомагистрала „Струма". Това увери в Благоевград министърът на Регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя уточни, че след отказа на „Джи Пи Груп" да подпише договора за изграждането на тунела, процедурата за избор на друг изпълнител е удължена.

© БТА