НОВИНИ

Джихадистка пропаганда в компютъра на мъжа, атакувал френски военни

Разследването е открило вчера джихадистки пропагандни материали на компютъра на мъжа, който се вряза с автомобил в група от четирима военни, охраняващи джамия в Югоизточна Франция, предаде Ройтерс

bnt avatar logo
от БТА
01:02, 03.01.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
джихадистка пропаганда компютъра мъжа атакувал френски военни

Това обаче не доказва, че той е бил свързан с която и да е терористична група, подчерта прокурор Алекс Перен. Пропагандните материали са снимки, които могат да бъдат свалени от интернет. "Не са най-лошия вид снимки, а по-скоро войнствени лозунги", обясни Перен.
29-годишният французин от туниски произход опита в петък да прегази военен патрул, но беше неутрализиран. При задържането си той заявил, че искал да убие войниците, защото те убиват хора, и че е искал да бъде убит от войниците. Няма признаци, че нападателят е психично болен. Той е бил безработен от години и не е известен на полицията, нито на разузнавателните служби, добави прокурорът. Мъжът беше прострелян в краката и в ръката при залавянето си и все още е в болница. При инцидента пострадаха леко войник и мюсюлманин, ранен от заблуден куршум. Френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан похвали войниците за проявената сдържаност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ограничения и промени в движението на автомобили в последния почивен ден
Ограничения и промени в движението на автомобили в последния почивен ден
Протестиращи атакуваха посолството на Саудитска  Арабия в Техеран
Протестиращи атакуваха посолството на Саудитска Арабия в Техеран