НОВИНИ

Джо Байдън призова американците да се обединят срещу расовата дискриминация

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън почете днес паметта на петимата полицаи, убити в четвъртък в Далас при протест против полицейското насилие срещу чернокожи, и призова американците да се обединят срещу расовата дискриминация, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
20:26, 09.07.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
джо байдън призова американците обединят расовата дискриминация

"Когато сме подложени на изпитание, не бива да се разделяме. Ние сме Америка и сме свързани", подчерта Байдън в седмичното обръщение към нацията, което по принцип отправя президентът Барак Обама. Той обаче сега е в Европа - участва в срещата на върха на НАТО във Варшава.

"Ние сме тези, които трябва да се надигнем, да заговорим на висок глас и силно за неравенствата в съдебната система. И ние сме тези, които трябва да се застъпим за нашата полиция, която ни пази всеки ден", призова вицепрезидентът на САЩ.

Той припомни, че петимата полицаи, които бяха убити, и седмината им колеги, които бяха ранени от стрелеца в Далас, са охранявали хора, "които демонстрираха мирно срещу расовата несправедливост в съдебната система. Онези, които протестираха срещу шокиращите кадри, които видяхме в Сейнт Пол и Батън Руж, и които виждаме прекалено често - за погубения живот на прекалено много чернокожи."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обама: САЩ имат дългосрочен ангажимент към сигурността на Европа
Обама: САЩ имат дългосрочен ангажимент към сигурността на Европа
Ново попълнение на борда на МКС
Ново попълнение на борда на МКС