НОВИНИ

Джо Байдън в Турция: Работи се по случая с Гюлен в САЩ

Началото на операцията в Сирия съвпадна със знаково посещение в Турция. Вицепрезидентът на Съединените щати Джо Байдън пристигна в Анкара и се срещна с президента Реджеп Таийп Ердоган и премиера Бинали Йълдъръм. Срещата е изключително важна особено след неуспешния преврат, който доведе до невиждано през последните години обтягане на отношенията между Съединените щати и Турция. POKRITIE

джо байдън турция работи случая гюлен сащ
bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 24.08.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

След метежа на 15 юли Анкара поиска от Вашингтон да екстрадира проповедника Фетхуллах Гюлен, чуха се и остри реплики, че Съединените щати също са замесени в събитията.

Днес Байдън беше разведен и в тази част от Меджлиса, която беше разрушена по време на неуспешния преврат през юли. По думите на американския вицепрезидент, той се чувства виновен, че не е дошъл в Турция по-скоро след преврата.

Що се отнася до екстрадицията от визитата на Джо Байдън няма новина. Турция трябва да бъде търпелива по отношение на Гюлен, работи се по документацията и доказателствата, които се изискват за екстрадицията му, заяви той в Анкара.

Джо Байдън, вицепрезидент на САЩ: За Гюлен, господин премиер, разбирам емоциланото отношение на правителство и народа на Турция към него. Но ние си сътрудничим, работим с турските власти. Нашите експерти работят с турските си колеги по проверка и оценка на материалите и доказателствата, които трябва да бъдат предоставени на Американския съд и да отговарят на условията на нашето законодателство, за да може Гюлен да бъде екстрадиран.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Въоръжени нападнаха Американския университет в Кабул
​Въоръжени нападнаха Американския университет в Кабул
Очаква се поскъпване на дървата в Благоевград
Очаква се поскъпване на дървата в Благоевград