НОВИНИ

Джорд Клуни: Тръмп никога няма да бъде президент

Премиерата на новия трилър под режисурата на Джоди Фостър, озаглавен "Пулсът на парите", бе голямото събитие от поредния ден от фестивала в Кан. Изказвания на политическа тематика от червения килим на Фостър и на изпълнителя на главната роля Джордж Клуни предизвикаха противоречиви реакции от страна на филмовата общност.

Георги Петров
от Георги Петров
07:26, 13.05.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Джоди Фостър заяви, че редица ръководители на филмови студия не се доверяват на жени-режисьори и смятат, че това е прекалено голям риск за проекти с високи бюджети. Според изследване на учени от Калифорнийския университет в Сан Диего обвиненията на Фостър са валидни и в Съединените щати само девет на сто от режисьорите са жени. Противници на тези твърдения изтъкнаха навлизането на жени като Ава ДюВерней, Пати Дженкинс и Катрин Бигелоу в режисьорската професия, последната от които бе отличена с награда "Оскар" за работата си по филма "Войната е опиат".

Междувременно звездата на филма на Фостър Джордж Клуни привлече вниманието с поредното си политическо изказване. Изпълнителят на главната роля в "Пулсът на парите" заяви, че предполагаемият кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп никога няма да стане държавен глава на Съединените щати.

Джордж Клуни: "Няма да има президент Тръмп. Това няма да се случи, защото ние не желаем да издигаме страха на власт в нашата страна."

Самият филм "Пулсът на парите" е на политическа и икономическа тематика и публиката на фестивала в Кан определя тона му като "приземен" и "реалистичен". Джордж Клуни играе водещ на телевизионно предаване, който е взет за заложник от измамен инвеститор. Джулия Робъртс изпълнява ролята на продуцентка на шоуто, която се опитва да го освободи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Разград помагат на 25 абитуриентки да изживеят незабравим празник
В Разград помагат на 25 абитуриентки да изживеят незабравим празник
Слънчев импулс 2 продължава околосветското си пътешествие
"Слънчев импулс 2" продължава околосветското си пътешествие