НОВИНИ

Джокович и Федерер сътвориха паметен финал в историята на тениса

"Един от най-великите мачове в тениса". Това прозвище придоби вчерашният финал на "Уимбълдън" между Новак Джокович и Роджър Федерер, който беше спечелен от сърбина.

bnt avatar logo
от БНТ
17:32, 15.07.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света

133 години традиция. С течение на времето легендарните кортове на "Ол Ингланд Клъб" стават арена на паметни тенисбитки. Така беше и в неделния ден.

Федерер и Джокович сътвориха нещо, което остава в историята. Гладиаторска битка, приковала погледите дори и на тези, които са далеч от спорта.

"Ако не си гледал тенис, след този финал непременно ще започнеш!", "Ако не сте избрали имена за бъдещите си деца, кръстете ги Новак и Роджър!". Това бяха само част от реакциите след епичния мач.

Мач, който както повелява традицията, беше наблюдаван от британското кралско семейство, от филмови и спортни звезди.

Но не както винаги, а по свой си, очарователен начин, вдъхнови мнозина. Новак Джокович триумфира и обра овациите дори на тези, които не го подкрепяха.

А статистиката е красноречива - сърбинът, Федерер и Надал имат общо 54 титли от Големия шлем. Общата им възраст е над 102 години и заемат първите 3 позиции в световната ранглиста.

Път на младите. Но преди това да го заслужат от Голямата тройка, която не спира да вдъхновява с присъствието си на корта, а и извън него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ограничават движението в тунел Витиня заради профилактика на осветлението
Ограничават движението в тунел "Витиня" заради профилактика на осветлението
Тристранката отхвърли предложенията на БСП за пенсиите и социалните помощи
Тристранката отхвърли предложенията на БСП за пенсиите и социалните помощи