"Един от най-великите мачове в тениса". Това прозвище придоби вчерашният финал на "Уимбълдън" между Новак Джокович и Роджър Федерер, който беше спечелен от сърбина.


133 години традиция. С течение на времето легендарните кортове на "Ол Ингланд Клъб" стават арена на паметни тенисбитки. Така беше и в неделния ден.

Федерер и Джокович сътвориха нещо, което остава в историята. Гладиаторска битка, приковала погледите дори и на тези, които са далеч от спорта.

"Ако не си гледал тенис, след този финал непременно ще започнеш!", "Ако не сте избрали имена за бъдещите си деца, кръстете ги Новак и Роджър!". Това бяха само част от реакциите след епичния мач.

Мач, който както повелява традицията, беше наблюдаван от британското кралско семейство, от филмови и спортни звезди.

Но не както винаги, а по свой си, очарователен начин, вдъхнови мнозина. Новак Джокович триумфира и обра овациите дори на тези, които не го подкрепяха.

А статистиката е красноречива - сърбинът, Федерер и Надал имат общо 54 титли от Големия шлем. Общата им възраст е над 102 години и заемат първите 3 позиции в световната ранглиста.

Път на младите. Но преди това да го заслужат от Голямата тройка, която не спира да вдъхновява с присъствието си на корта, а и извън него.

Джокович спечели "Уимбълдън" в невероятен двубой с Федерер (Снимки)

Джокович спечели "Уимбълдън" в невероятен двубой с Федерер (Снимки)

Новак Джокович спечели 16-та титла от Големия шлем. На финала на "Уимбълдън" сърбинът надигра Роджър Федерер с 3-2 сета, в един от най-великите мачове...