НОВИНИ

Джордж Клуни и Ангела Меркел разговаряха за бежанската криза

Клуни е известен с активната си позиция по граждански въпроси и се възползва от присъствието си на кинофестивала "Берлинале".

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:46, 12.02.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света
 Джордж Клуни и Ангела Меркел разговаряха  за бежанската криза

Джордж Клуни и съпругата му Амал, адвокат в областта на човешките права, присъстваха на откриването на "Берлинале". Филм с участието на 54-годишния актьор даде началото на кинонадпреварата. Преди това, Клуни отговори на въпрос за евентуален филм за бежанците. "Мисля, че най-добре е разказано в медиите, но мисля, че не е казано достатъчно. За съжаление в моята страна сега е политически период и не говорим много за неща, които стават по света. С Ангела Меркел ще говорим какво можем да направим, за да помогнем", каза звездата от "Сириана" и " Непоносима жестокост".


;

Семейство Клуни беше прието в канцлерството в Берлин.

Лаконичното съобщение на говорителката на институцията беше , че събеседниците са имали много добър разговор.Те са обсъдили възможностите за съвместна работа между неправителствена организация и правителство върху причините , които карат хората да бягат от домовете си.

Някои германски вестници смятат, че срещата с Клуни може да се обърне против Меркел.Възможо е канцлерката да бъде критикувана , че насред криза на доверието към политиката й тя предпочита светлините на Холивуд ,пише БерлинерЦайтунг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Момче с опасност за живота след селфи върху влак
Момче с опасност за живота след селфи върху влак
Пореден сигнал за неточностите в списъците на синдиците за КТБ
Пореден сигнал за неточностите в списъците на синдиците за КТБ