НОВИНИ

Джордж Сорос спонсорира кампанията на Хилъри Клинтън

В Съединените щати започват първичните президентски избори на Демократическата и Републиканската партия, на които ще бъдат определени кандидатите за надпреварата през есента. Първият щат, в който ще се проведе гласуване, е Айова.

bnt avatar logo
от Георги Петров
06:31, 01.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
джордж сорос спонсорира кампанията хилъри клинтън

Известният милиардер Джордж Сорос дари 6 милиона долара за кампанията на бившия държавен секретар и фаворит за номинацията на демократите Хилъри Клинтън. 85-годишният инвеститор е отдавнашен поддръжник на Демократическата партия и през 2008 година подкрепи кампанията на Барак Обама, завършила с избирането на текущия американски президент.

Дарението на Сорос маркира поредната от многото връзки на Хилари Клинтън с Уолстрийт, за които тя е постоянно критикувана от основния си конкурент сред демократите Бърни Сандърс и фаворитът за републиканската номинация Доналд Тръмп, който единствен от кандидатите сам финансира кампанията си.

Партийните събрания и първичните избори са първият етап в процеса, който ще завърши с избора на президента на Съединените щати през ноември. Тези процедури се организират във всеки американски щат през първата половина на годината. Правилата за протичането им са различни в различните щати, за различните партии и дори в различните години на президентските избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спешното отделение в Асеновград става кабинет
Спешното отделение в Асеновград става кабинет
Американски дипломат на посещение в Сирия
Американски дипломат на посещение в Сирия