НОВИНИ

Джулай морнинг: Хиляди посрещнаха първите слънчеви лъчи на юлското слънце

Хиляди българи посрещнаха първите лъчи на юлското слънце на морския или речен бряг. Въпреки хладното време, десетки избраха да посрещнат Джулай морнинг на дунавския бряг в Тутракан с концерт, в който участваха 10 български и една италианска рок групи.

bnt avatar logo
от Ралица Маринова
09:35, 01.07.2018 (обновена)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Точно в 5:34 часа беше изгревът край Тутракан днес. За съжаление, слънчевият диск не можа да пробие през облаците, но това не помрачи настроението на събралите се от цялата страна рокаджии. Кулминацията на Джулай морнинг беше изпълнението на едноименната песен от вокалиста на групата "Юрая хийп" Джон Лоутън. По традиция, той пя с момчетата от Б.Т.Р.

Джон Лоутън: "Продължавайте да се забавлявате, където и да сте! Желая ви щастлив Джулай! Ще се срещнем някъде по пътя. И както казвам винаги: „Забавлявайте се!"
Атанас Пенев - вокалист на група Б.Т.Р.: "Тази година, заради времето са по-малко хората, но за сметка на това са най-верните. Така че, както винаги, всяка година, посрещаме изгрева. Посрещаме новия ден и новия живот."
;
Цонко Цонев, бивш кмет на Каварна: "За мен това е празник на съмишленици. Хора, които имат еднакви идеи, които имат еднакви виждания, които искат да дойдат с децата, със семействата си, да си направят удоволствието, да слушат хубава музика, да са свободни и да правят това, което искат."
д-р Димитър Стефанов - кмет на община Тутракан: "Мисля, че се получи един добър форум, мисля, че групите бяха страхотни и хората, които обичат свободния дух, които обичат рока, въпреки лошото време, въпреки че нямаше истински изгрев, бяха тук пред сцената."

В Тутракан вече се подготвят за следващото музикално събитие - четвъртото издание на фестивала "Огнения Дунав" в края на месеца. Сред специалните гости тогава ще бъде ексвокалистът на "Рейнбоу" Дуги Уайт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двете Кореи отвориха отново канал за комуникация
Двете Кореи отвориха отново канал за комуникация
​Четирима души са загинали при тежка катастрофа на АМ Тракия край Пазарджик
​Четирима души са загинали при тежка катастрофа на АМ "Тракия" край Пазарджик