НОВИНИ

Джулай морнинг с Джон Лоутън от URIAH HEEP

Остават броени часове до Джулай морнинг. Както традицията повелява и тази година Джон Лоутън от URIAH HEEP ще посрещне първото юлско утро у нас, но този път не на Камен бряг, а на брега на Дунава. Известната му песен "Джулай морнинг" ще прозвучи по време на изгрева. Мая Димитрова успя да се срещне с него.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова Незабравка Кирова
18:12, 30.06.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
Джон Лоутън - вокалист на "Uriah Heep": Тази година ще посрещнем Джулай морнинг в Тутракан, на самия бряг на река Дунав. Надявам се традицията да продължи. Съжалявам, че няма да сме на Камен бряг, защото да си на ръба на скалите, морето да е пред теб - това за мен е Джулай морнинг. Но елате в Тутракан, ще бъде прекрасно, чакам ви в 5 и половина сутринта. Be there for July morning!
;

В тазгодишното издание на празника в Тутракан ще вземат участие и млади рок банди. Забавлението ще продължи през цялата нощ в местността Лодкостоянка.

Д-р Димитър Стефанов, кмет на Тутракан: „Предприехме за празника Джулая морнинг, да не е както в Камен бряг, а да е по малко по-различен начин – да изпратим слънцето в последния юнски ден и да го посрещнем на първия юлски.”
Джон Лоутън: „Джулай морнинг е за всички хора и България е единствената страна, която празнува по този начин изгрева на слънцето.. В "Джулай морнинг” не става дума нито за БТР, нито за Джон Лоутън – тя е за хората. Така че дали ще свирим на морето или в Тутракан – няма значение.”
;

Днешният залез на Дунава ще бъде изпратен под звуците на хита „Пропуснати залези”, а груповото изпълнение на песента „Джулай морнинг” ще започне точно в 5.34 часа на 1 юли, когато първите лъчи на слънцето докоснат реката. На тутраканския бряг Цонко Цонев днес представя книгата си „Кметълски истории” и своята колекция с подаръци от прочути рок звезди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управление на риска при мащабни инфраструктури в българо-румънския регион
Управление на риска при мащабни инфраструктури в българо-румънския регион
Григор Димитров се класира за третия кръг на Уимбълдън
Григор Димитров се класира за третия кръг на Уимбълдън