НОВИНИ

"Джунглата" в Кале продължава да е в пламъци

Разрушеният бежански лагер в Кале продължава да гори. Мигрантите запалиха така наречената "джунгла", след като френските власти изгониха мигрантите. Десетки непълнолетни остават без подслон по улиците.

bnt avatar logo
от Борис Бъчваров
21:57, 28.10.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
джунглата кале продължава пламъци

Горящи палатки и гъст дим се издигат над разрушената "джунгла". Бежанците, които запалиха временния си дом, след като бяха изгонени от френските власти, в момента търсят ново убежище. Повече от 6 000 души се разпръснаха в областта, а някои дори достигнаха до столицата на страната - Париж. Улиците на космополитния град се оказаха тесни за търсещите подслон.

Много от живеещите в „Джунглата" бяха закарани до други приемни центрове из Франция, но се смята, че хиляди мигранти са пътували самостоятелно и голяма част от тях са пристигнали в столицата. Много от тях са използвали камиони или влакове, за да достигнат до Париж. Броят на бежанците от страни като Еритрея, Судан и Афганистан във френската столица се е увеличил с една трета след разрушаването на лагера в Кале.

Париж се превръща в нов център за хилядите мигранти, опитващи се да стигнат до Великобритания. Лагерът в Кале продължава да гори, а местните жители споделят, че миризмата от пластмасовите отпадъци в "джунглата" е непоносима. Френските власти заявиха, че проблемът ще бъде разрешен до седмица, когато и последните останки от лагера ще бъдат изчистени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камбаните на Биг Бен замлъкват в следващите 3 години
Камбаните на Биг Бен замлъкват в следващите 3 години
Социалните партньори приеха Бюджет 2017
Социалните партньори приеха Бюджет 2017