НОВИНИ

Джузепе Конте: ​Италия иска радикални промени в миграционната политика на ЕС

Италия иска радикални промени в миграционната политика на Европейския съюз. Това заяви премиерът Джузепе Конте в кулоарите на днешната среща на лидери от блока, посветена на миграцията, предаде ДПА. Дъблинският регламент, по силата на който мигрантите трябва да кандидатстват за убежище в първата страна от ЕС, в която влязат, трябва да бъде напълно преработен, каза той.

bnt avatar logo
от БТА
18:10, 24.06.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света
джузепе конте ​италия иска радикални промени миграционната политика

С новото си предложение, което Конте нарече "Европейска многопластова стратегия за миграцията", Италия "иска да се заеме с проблема по структуриран начин, защото това ни казва общественото мнение". Той каза, че предложението има 6 условия и 10 цели и предлага конкретна политика за регулиране и управление на миграционните потоци по ефикасен и устойчив начин, предаде Ройтерс.

Датският премиер Ларс Льоке Расмусен изрази задоволство, че страните от ЕС все повече гледат външните измерения на миграцията, вместо да обсъждат преразпределението в блока.

Той отбеляза, че преди година се е обсъждало как да бъде преместен проблемът от една европейска страна в друга, докато сега се обсъжда как да бъде уреден проблемът в тясно сътрудничество със страните, откъдето идват мигрантите.


;

"Тук не става въпрос за оцеляването на един канцлер, а за намиране на общо решение на миграционната политика и предоставянето на убежище в Европа", каза люксембургският премиер Ксавие Бетел.

Испанският му колега Педро Санчес каза, че Испания ще търси подкрепата на другите страни в ЕС за по-добро контролиране на миграционния поток в Западното Средиземноморие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йога означава единение
Йога означава единение
Жители и гости на Златоград почетоха паметта на Захарий Зограф
Жители и гости на Златоград почетоха паметта на Захарий Зограф