Вчера пред Европейския парламент в Страсбург италианският премиер Джузепе Конте коментира темата за бъдещето на Европейския съюз. Дебатът беше с продължителност от повече от 3 часа.

По време на дебата обществото се интересуваше дали италианският премиер ще засегне темата за скандала, който се разрази между Франция и Италия, когато Конте се срещна с представители на "жълтите жилетки". В първото изказване на премиера нямаше коментар по темата, но впоследствие Джузепе Конте, че двете държави имат дълбоки корени и не бива да се стига до подобни разногласия.

Италианският премиер обърна внимание на ситуацията с миграцията. Според него ЕС е закъснял да се справи с проблема. Той заяви, че са нужни повече пари за укрепване сигурността по границите, коментира ситуацията с Брекзит сподели, че предстои вземане на важни решения, които касаят всички европейски държави.

Днес очакваме пресконференция в Страсбург, на която ще бъдат обсъждани предстоящите евроизбори, как ще бъдат разпределени местата европарламента, още коментари за трансграничните плащания и намаляване на таксата на банките при подобни плащания.

Джузепе Конте: Европа е на кръстопът и от решенията ще зависи бъдещето на ЕС

Джузепе Конте: Европа е на кръстопът и от решенията ще зависи бъдещето на ЕС

Дебат за бъдещето на Европейския съюз месеци преди изборите за нов Европейски парламент. В Страсбург италианският премиер Джузепе Конте предупреди, че...