НОВИНИ

Захариева: Много е важно българската външна политика да бъде балансирана

Много е важно българската външна политика да бъде балансирана, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред журналисти по време на официалната церемония в МВнР по встъпването й в длъжност.

захариева важно българската външна политика балансирана
bnt avatar logo
от БНТ
15:42, 04.05.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Захариева посочи, че приоритетите в българската външна политика са ясни от години и в програмата на това правителство основните външнополитически приоритети са тези, които редица кабинети, независимо дали са от левия или десния политически спектър, са следвали. Очаквайте от мен да ги продължим, декларира тя.

Новият външен министър отбеляза, че времената са трудни за ЕС и припомни, че по време на българското председателство на Съвета на ЕС ще започнат преговорите за излизане на Великобритания от Евросъюза.

Чуваме постоянно, че България нямала силен глас в ЕС, това изобщо не е вярно, заяви Захариева и подчерта, че ЕС е съюз на консенсус и разбирателство.

България и нейният външнополитически път е ясен, посочи тя.

Захариева отбеляза още, че един от приоритетите на България, както и на българското председателство, е и нашият регион.

Чух реплики, че било странно, че министърът на външните работи щял да бъде вицепремиер, който да отговаря за правосъдната реформа и че това едва ли не означавало, че реформата ще я правим за пред ЕС, коментира Екатерина Захариева.

Искам да уверя, ние правим реформата заради България и, независимо дали има механизъм за сътрудничество и оценка, ние трябва да довършим тази реформа заради българските граждани и те да почувстват справедливо, бързо и ефективно правосъдие, декларира Екатерина Захариева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангелкова: Вярвам, че летният туристически сезон ще бъде изключително успешен
Ангелкова: Вярвам, че летният туристически сезон ще бъде изключително успешен
Утре  започва електронният прием за детските градини във Варна
Утре започва електронният прием за детските градини във Варна