НОВИНИ

Един човек е ранен при експлозиите в наводнения химически завод в Тексас

Две експлозии избухнаха в наводнен химически завод в Тексас. Засега се съобщава само за един ранен - заместник-шериф, който е вдишал отровен дим.

bnt avatar logo
от БНТ
15:04, 31.08.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Двете експлозии в завода на компанията Аркема в окръг Кросби са станали около 2 часа през нощта местно време. Над района се е издигнал облак черен дим, който според властите е изключително опасен. За момента картината на пораженията не е изяснена.

Брок Лонг, Федерална служба за действие при кризи: Въпросът е дали можем да влезем вътре и да направим пълна оценка на влиянието върху околната среда и върху инфраструктурата. Това е в процес на изясняване.

Съобщава се само за един пострадал - заместник - шериф е в болница, след като е вдишал токсични химикали. Заводът е затворен от петък, а работниците са изведени, нивото на водата в комплекса след преминаването на урагана Харви надвишава метър.

Преди два дни властите наредиха евакуацията на живеещите в радиус от два километра и половина. Сега от компанията-собственик предупредиха, че има опасност от нови взривове в завода и призоваха хората да не доближават района.

Предприятието произвежда органични пероксиди - силно запалими вещества, използвани в производството на смоли, стиропор, бои.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Мъж атакува с нож полицай в центъра на Стокхолм
​Мъж атакува с нож полицай в центъра на Стокхолм
Сотир Цацаров откри негативи и в двата проекта за антикорупционен закон
Сотир Цацаров откри негативи и в двата проекта за антикорупционен закон