НОВИНИ

Един човек е загинал след земетресение от 7,3 по Рихтер в Перу

Един човек е загинал, а най-малко 55 са ранени при вчерашното земетресение с магнитуд 7,3 по Рихтер в Перу. Днес в страната се очаква да пристигне папа Франциск. Въпреки усложнената обстановка, властите смятат, че това няма да попречи на неговата програма.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:55, 15.01.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Перу бе разтърсено от мощно земетресение с магнитуд 7,3 по Рихтер. Най-засегнато е южното крайбрежие. След като първоначално се съобщаваше за две жертви, броят на загиналите бе сведен до един.

Мерседес Араос, министър-председател на Перу: Загубихме само един човешки живот, за което съжаляваме, но сме благодарни, че пострадалите не са много. 45 от ранените са били откарани в болница веднага, 40 от тях вече са си у дома, петима остават под лекарско наблюдение. Други около 20 души са с по-леки контузии, но те също са пуснати за домашно лечение.

След силното земетресение обаче са срутени около 100 къщи. Властите уверяват, че са изпратили палатки и всичко необходимо за останалите без покрив.

Земетресенията не са нещо необичайно за Перу, но много от сградите са строени нестабилно и не могат да издържат трусове. През 2007 г. земетресение погуби стотици в района на град Ика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Втори ден от посещението на японския премиер Шиндзо Абе у нас
​Втори ден от посещението на японския премиер Шиндзо Абе у нас
Подписват договора за изграждане на тол системата
Подписват договора за изграждане на тол системата