НОВИНИ

Един от най-добрите наши играчи по водна топка е загиналият в Гърция

Един от най-добрите български играчи по водна топка Мартин Киров почина вчера в болница в Гърция, след като падна при изкачване на планината Олимп в Северна Гърция.

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 21.05.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Той е бил част от малка група българи, които се опитвали да изкачат труднодостъпната местност Кофто.

Киров се е отделил от групата, подхлъзнал се е и е паднал и въпреки усилията на спасители и лекари, по-късно почина. Мартин Киров беше играч по водна топка на мъжкия отбор на „Славия".

Румен Лозанов, консул на България в Солун: Спасителна операция, в която участват както представители на спасителната служба, така и на пожарната служба в село Литохоро. Включва се и военен хеликоптер. Оттук нататък се очаква полицията да повика участници в групата, които да дадат показания точно как се е случило, за да се оформи необходимата документация и разследване.

По предложение на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов Изпълнителната комисия на партията взе решение да дари 70 хил. щатски долара на семейството на загиналия в Хималаите алпинист Иван Томов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Средствата са необходими на семейството на алпиниста за прибирането на тленните му останки в България. Дарените средства са от партийната субсидия на ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Телефон, храни и лекарства откриха в килиите на Миню Стайков и Димитър Желязков
Телефон, храни и лекарства откриха в килиите на Миню Стайков и Димитър Желязков
Роми протестираха пред община Бургас заради спряната им вода
Роми протестираха пред община Бургас заради спряната им вода