НОВИНИ

Един от обвиняемите за побой над гребци е подсъдим и по дело за пропаганда на ИД

И към този час продължава заседанието на Районния съд в Асеновград, на което се гледат искането на прокуратурата за налагане на мерките за неотклонение на деветимата роми, обвинени за побоя над гребците на язовир "40-те извора".

bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 30.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

На всички са повдигнати обвинения за хулиганство, а на двама от тях и за нанасяне на средна телесна повреда. Инцидентът провокира протести в Асеновград. Това, което стана ясно днес е, че един от обвиняемите - Стефан Димитров, е подсъдим по делото, което тече повече от година и половина в съда в Пазарджик за пропагандиране идеите на Ислямска държава и на война.

По време на заседанието стана ясно, че фалшив сигнал за убит жител от квартал "Лозница" е предизвикал сблъсъците в понеделник пред болницата в Асеновград.

Свидетел: Имаше сигнал, имаше много викане, че има умряло дете и затова цялата махала тръгна и затова мой син с един комшия се сблъскват, Костадин се казва и затова тези в рамките на деветте души, двамата са невинни. Само това мога да кажа, синът ми е невинен, разберете ме, искам да ме чуят, синът ми е невинен.
Венелин Савов - прокурор в Районна прокуратура - Асеновград: Обвиненията са за квалифицирано хулиганство спрямо всичките девет обвиняеми, спрямо двама от тях и за средна телесна повреда по хулигански подбуди. Има такива данни, че са отправени заплахи тепърва ще бъдат повдигнати такива обвинения, а и други от деветимата ще има няколко които ще бъдат за закана за убийство.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главчев разпореди проверка на устройствата за гласуване
Главчев разпореди проверка на устройствата за гласуване
Закон за личната помощ е хубаво желание, но скъпо, каза социалният министър
Закон за личната помощ е хубаво желание, но скъпо, каза социалният министър