НОВИНИ

Броят на жертвите на нападенията в Каталуния нарасна на 14

Tази нощ в Камбрилс испанската полиция ликвидира четирима терористи и рани, още един, който малко по-късно почина. Терористите са се опитали да извършат терористичен акт, подобен на този в Барселона. В резултат пострадаха седем души, включително полицай. Днес една жена е починала от раните си, съобщава местната преса, с което броят на жертвите на нападенията в Каталуния нарасна на 14.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:00, 18.08.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света
броят жертвите нападенията каталуния нарасна

По данни на източници от службите за сигурност, извършителите на терористичните атентати в Барселона и Камбрилс са били членове на терористична клетка от 12 души. Петима от терористите бяха ликвидирани при опит да извършат терористичен акт в Камбрилс, трима в момента са задържани, още четирима се намират на свобода.

Сред издирваните е 17-годишният Муса Укабир. Правоохранителните органи не изключват, че той е извършителят на терористичния атентат. Според предварителните данни, 17-годишният Укабир е откраднал документите на своя по-голям брат Дрис, за да вземе под наем два буса. Единият от тях след това е бил използван за извършването на кървавата касапница в Барселона. Полицията смята, че Укабир, който избяга след атентата в каталонска столица, е въоръжен.

На 17 август на туристическата улица „Ла Рамбла“ в Барселона шофьор на бус се вряза преднамерено в тълпата от граждани. В резултат на нападението 13 души загинаха, над 100 бяха ранени. Общо са пострадали граждани от 28 различни националности, сред които французи, австралийци, китайци, руснаци и др. Отговорност за нападението пое терористичната групировка „Ислямска държава“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в сградата на генералното консулство на Гърция в Истанбул
Пожар в сградата на генералното консулство на Гърция в Истанбул
Дърво падна върху лек автомобил в София
Дърво падна върху лек автомобил в София