НОВИНИ

Един задържан след кибератаки срещу предизборния сайт на Марин Льо Пен

Предизборният сайт на Марин Льо Пен е бил мишена на "редовни и целенасочени компютърни атаки", по-специално от "близък до крайнолевите среди" хакер, който е бил задържан тази седмица след подадена жалба, съобщи крайнодясната партия Национален фронт, оглавявана от Льо Пен, предаде Франс прес

bnt avatar logo
от БТА
22:15, 04.05.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света
един задържан кибератаки предизборния сайт марин льо пен

Сайтът marine2017.fr на кандидатката за президент на Франция е бил мишена на кибератаки през цялата предизборна кампания, особено във важни моменти от нея, се казва в изявление на партията.

"Идентифицирали сме тези хакери и сме предали данните за тях на полицията в рамките на внесена жалба", уточниха шефът на предизборния екип Давид Рашлин и отговорникът за дигиталната комуникация Гаетан Бертран.
"След разследване френските служби задържаха тази седмица във Франция близък до крайнолевите среди хакер, който потвърди, че е автор на редица атаки срещу предизборния ни сайт", заявиха те.

Прокуратурата на град Нантер, близо до Париж, потвърди, че млад мъж е бил арестуван в началото на седмицата и е признал, че е извършил приписваните му деяния. Прави се проверка на конфискувано компютърно оборудване.

Екипът на съперника на Льо Пен на балотажа Еманюел Макрон също заяви, че предизборният му сайт е бил многократно атакуван от началото на предизборната кампания и заяви, че за тези кибератаки е отговорна Русия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цената на петрола падна с над 5%
Цената на петрола падна с над 5%
5 милиона чужденци са взели паспорти на ЕС след 2010 година
5 милиона чужденци са взели паспорти на ЕС след 2010 година